Zase na Hradešín

04.04.2010 23:05

Březen 2010 byl závodní měsíc, co víkend, to závod. Povedly se mně 2 osobní rekordy (6 hodinovka a ½ maraton), 1 x to nebyl osobní rekord jen o fous (maraton o 33 vteřin) a  1 x na 10-ti km to byla necelá minuta od OR. Mělo to své výhody i nevýhody, mezi závody jsem musela trochu odpočívat, pak jsem si zazávodila, tedy běžela trochu rychlejš, než běhám obvykle (což mne tedy na jednu stranu moc nebaví) a celková měsíční kilometráž byla nižší. Měla jsem trochu výčitky (když jsem viděla jak jiným km přibývají), protože mým hlavním cílem je přece ultra. Tak jsem se v posledním týdnu snažila nějaké ty kilometry nahonit zpátky. Ani se mně tomu nechce samotné věřit, ale za 9 dní (včetně Hervis ½ maratonu) jsem naběhala 277 km. 3.-5.4. je prodloužený víkend, Velikonoce a dnes je to právě 5 let od té doby, kdy jsem prvně vyběhla jako běžec, běžkyně, běhna…Podle hitparády na behy.cz jsem do dneška naběhala 20 773 km, celkem slušná ojetina, co?

Teď k Hradešínu. Hradešín je obec severovýchodně od Prahy směrem k Českému Brodu, je to na Středočeský kraj celkem slušný kopec 399 m n.m. a na něm stojí již hodně století původně jednoduchá románská rotunda sv.Jiří, více zde www.hradesin.cz/index.php?nid=1871&lid=CZ&oid=202123 Mám skoro již každoroční tradici, začátkem dubna běžím na Hradešín, tam a zpět z Černého Mostu přes Dolní Počernice, Běchovice, Klánovický les, Škvorec, je to maraton, můj malý, úplně soukromý. Z Hradešína (ne tedy úplně od kostela, tam jsou stromy) je krásný výhled na velký kus středních Čech, je vidět Praha, Říp, Milešovka, Bezděz, další kopce a kopečky. A já se sem běhám uklidňovat a nabíjet pozitivní energií.

Prvně jsem tohle místo objevila na kole, byla to jedna z mých prvních „výpadovek“ ven z Prahy a jednou, to mně čekal 1. ½ maraton v Bakově nad Jizerou, jsem přemýšlela, kde bych tak mohla sebrat alespoň nějaký pořádnější kopec v okolí, abych na něj vyběhla a zase z něho seběhla v rámci přípravy na kopečky kolem Bakova. A napadl mně právě Hradešín. Ten den bylo nádherně, teplo, svítilo sluníčko, to byl zrovna r.2007, kdy jaro začalo opravdu brzy. Já už sice v té době měla za sebou svůj první maraton, ale nikdy jsem vlastně neběžela tak daleko z města, vždy to byly nějaké okruhy, třeba víckrát za sebou. Byla to moje velká premiéra. 

Z Běchovic až nad Dobročovice se musíte držet červené turistické značky, od křižovatky s křížkem se dáte směrem na Škvorec po úzké silničce. Tam najednou jen já-běžec a kolem dokola volná krajina, kvetoucí stromy podél cesty, žluté řepkové pole a celý obzor předemnou, paráda, úplně jsem cítila tu volnost, ten prostor. Pustila jsem se odvážně do toho a poprvé doběhla na Hradešín. Od té doby jsem tam doběhla hodněkrát, jednou ve sněhové vánici, málo oblečená, skoro jsem zmrzla, jednou jsem zase neměla skoro nic k jídlu a z hladu jsem jedla nedozrálé hrušky ze stromů podél cesty (bolelo mně pak moc břicho). Jednou jsem neměla zase skoro žádnou vodu, motala se mně hlava a já běžela jen proto, aby se mně trochu zvýšil tlak a nepráskla jsem s sebou o zem.

Tak je to zase za mnou, další běžecký rok mého života a vlastně i další rok mého života vůbec, protože já vlastně začala běhat, když mně bylo právě 40.

Vůbec tenhle víkend mám velké plány, včera Hradešín 42 km, dnes dopoledne 30 km z Černého Mostu přes Xaverovský háj, Klánovice až do Úval a zpátky (tam taky moc ráda běhám, vždycky kontroluju les, co přibylo, ubylo, jestli něco kvete nebo nekvete, a kvete devětsil, orsej, fialky, podběl a potkala jsem 2 skoro úplně ochočené srnky u Štramberku v Klánovickém lese). A odpoledne jsem si dala ještě 3 x můj okruh, takže dnes to bylo přes 60 km celkem.

A zítra bych ráda ještě přidala celkem 50 km. Myslím, že 150 km za 3 dny by mohl být další střípeček přípravy na Transe Gaule. Včera mně tedy nebylo vůbec dobře, nějak jsem ani nevěřila tomu, že dneska budu schopná běhat. To je pro dnešek všechno - přeju Vám krásné Velikonoce, zbývá ještě 1 den a doufám, že mně zítra ráno nebude nikdo honit s pomlázkou, asi bych tentokrát nedokázala běžet rychlejš. A ještě mám prosbu, kdyby Vás něco napadlo v souvislosti s Francií, co by se mně mohlo hodit, abych věděla, až tam v srpnu poletím (já nevím, třeba doporučit nějaké ne moc drahé bydlení v Paříži na 2 dny nebo něco, co se týká cestování metrem po Paříži nebo pak TGV-jak se kupují lístky), tak mně to napište, budu ráda, protože já opravdu nemám moc zkušeností, co se týká cestování.

 

 

Kontakt

ultra-mapo

potmart@seznam.cz

Vyhledávání

TRANSE GAULE 2010

 

Děkuju za podporu:

mami+tati

Ing.Josef Pavlík

Tomák 1967

Ing.Petr Potužák - projektová kancelář, IČ 61763659, T.G.Masaryka 132, 357 33 Loket

specialista na výrobu a vývoj funkčních sportovních ponožek

https://web.lasting.eu/cs/

 

 

                                                                    

 

 

 Kam se chystám?

 

 

 

všechna práva vyhrazena

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode